söndag 15 augusti 2010

Jag hatar söndagar.

Ett Ebba Grön-citat (absolut älskar Ebba Grön, och är inne i nån sorts Ebba/Thsåström period nu), men även ett sant påstående.

Söndagar är sega, generellt gråa dagar. För det mesta är man bakfull. Så är också fallet idag. Sov till elva, sen tvingades jag upp av morsan, men gick snart och lade mig igen. Sen gick jag upp igen när hon tjatade, men lade mig igen när hon körde. Sen kom farmor och farfar och morfar och man har varit fast vid ett bord och krängt kakor, tårta och druckit kaffe, lyssnat på historier från trettiotalet eller något. I flera timmar. Men det blev mycket kaffe och vatten så kafferep är ett ganska bra bot mot bakfylla. Det har inte varit så farligt idag, som tur är. Men roligare Söndagar har man haft.

Kan skriva ett par ord om gårdagen också. Var i fjälkinge, hos Jocke, som fyller 22. Inte 21. Fel av mig. Han är gammal som gatan nu, haha! Jocke gjorde misstaget att bjuda Elin på sprit, och efter 1,5 grogg eller något snodde hon dooleys shottar och hällde i sig ett halvt glas ren vodka, innan någon ens hann reagera. Trillade omkull, satte sig på golvet, var ute och trillade ett par gånger, bland annat vid dammen. Men som tur var inte i dammen. Och kom insnubblandes innanför dörren och föll pladdask precis innanför. Stackars muffe fick köra hem henne. Jag och de andra fick hjälpa till att få upp henne.

Själv blev man lite lagom full, på en halva Baccardi. Kändes inte som man drack mycket, men glasen var stora och fyllda till hälften med Baccardi, som var väldigt gott att blanda med. Okej, medges att det slog på ovanligt fort. Har inte känt mig helt kry, med hosta och andra sjukdomssymtom jag ignorerat. Men inte speciellt mycket. Så lite på örat blev man, då man satt och kollade på Jockes gamla skolfoto och snackade allt möjligt skit, medan man hällde i sig lite grogg. Sen kom muffe tillbaka, och vi drog in till Bånken. Det bar mot Black Jack bordet, och jag kämpade för att förstå och hänga med, för det gick så satans fort när de delade ut korten och sånt. Jag blev inte mycket klokare på det, jag skyller på alkoholen. Träffade Jenny och Simon, och deras helgalna kompis som försökte ge alla, inklusive mig, sugmärken. Kan inte minnas vad han heter. Ja, det var en kille. Som tur var blev det inget. Helt flippad. Jag fatta ingeting, men det var lugnt, jag bara garvade. "Du är helt galen, mannen!"

Sen fick jag en underlig känsla att Simons kusin raggade på mig, som var 23 eller något men när vi skulle dra in (vi satt ute mycket, för det var hemskt varmt. Det var även varmt ute, på grund av lamporna i tälten som avgav sjukt mycket värme), så smet jag ner på toa sen kunde jag skylla på att jag faktiskt inte hittade dem. Jag tänkte inte skämma ut mig på dansgolvet. Sen stack jag hem. Ganska odramatiskt.

Ja nu vet jag inte vad mer jag ska skriva, blev ett ganska oinspirerat inlägg. Nåja, kommer ha tid att skriva mycket mer nu, har mer lust till det nu, är nöjd med min blogg. Den gamla designen kändes tradig och jag fann inget lust eller tid efter jobbet. Nu är jag ledig två veckor, fram till studierna drar igång igen. Undrar vad man ska hitta på? Dra till Malmöfestivalen i nästa vecka, kanske. Nåja, tills nästa gång:


Ps. Kan inte bestämma mig vem som är mest gudomlig, Thåström eller Winnerbäck? Vad tycker ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Thåström är helt klart vassast!