lördag 21 augusti 2010

Historier om bihanget och fyllot.

Hej på er alla, tänkte att jag skulle uppdatera er så ni har lite att läsa! Och glöm inte kommentera, för de senaste 2 inläggen har det varit tomt i kommentar-boxen, vilket är trist. Jag läser alltid och svarar antingen på din bloggs senaste inlägg, eller på min egen om du inte har nån, eller båda ibland.

Kvällen igår var en helt okej kväll, lite irriterad blev man men vi kommer till det. Det började med att jag stack till Fjälkinge för att hämta Jocke och min sprit, sen körde vi hem till mig, och jag blandade en grogg på saft och Bacardi Melon, som var förvånadsvärt god. Riktigt jävla god faktiskt, och helt fri från eftersmak, den smakade i princip bara fruktigt med en dominant melon-smak. Vi såg på ett jätteroligt klipp av en britt, som försöker lära sig svenska, som jag rekomenderar alla att se!

Jag skrattade så att jag inte kunde andas, jag fick på fullaste allvar pausa videon (som egentligen bara är en ljudfil med bilder till, men strunt samma), för att kunna andas. SÅ roligt var det!

Sen stack vi in till Biljard, där vi träffade på Jouni i dörren, som var på väg ut. Han vinglade kraftigt, och hade ögon som var som speglar, de var så glansiga man kunde spegla sig i dem alltså. Han sluddrade kraftigt och gav mig en stor kram. Macke kom utspringades efter honom och verkade lite irriterad och bad honom skärpa sig. Vi fick höra att han hade gjort en såkallad "faceplant", dvs att han föll pladask framlänges, ned för ett par trappor.

För er som inte varit där, kan jag berätta att där är en ganska minimal scen, där det står två soffor, då den inte används som scen, med tre trappor upp till scenen. Ned för dem trillade han pladdask. Jag tror han även hade trillat rakt in i stolar och legat på golvet och skrikit (det borde gjort rätt ont). Vi gick till baren, och jag bjöd min fattige make (Jocke) på en cider, och tog själv en rom och cola, och snart kom Jouni tillbaka, och satte sig i baren. Han beställde en vatten, och sluddrade om att skalla folk och kallade Emelie för "[jävla?] hora".

Så det blev lite upprört, Macke och Emelie stormade iväg efter lite tjafs och Jouni satt kvar och sluddrade, och vi försökte säga till honom att det var faktiskt inte okej, men han sket i vilket och skulle skalla Macke eller vad han nu sluddrade om. Herrejävlar, vad han var full. Men de blev sams igen, såsmåningom. Vi satte oss i sofforna istället, men Jouni satt kvar vid baren. Jag sa att om han klarade trapporna kunde han ju hänga med. Men efter ett tag kom han bort, vinglandes, och blev bortkallad av en vakt, som slängde ut honom.

"Spring efter honom, hjälp honom!", uppmandes jag, som råkade stå upp just då. Så jag rusade ut, men såg inte honom eller vakten nånstans. Jag gick in igen, och de sa att de säkert gått runt hörnan, men jag såg inte honom. Jag frågade vakterna, som inte visste så väl vart han tog vägen, mer än att han nog inte kom in fler gånger den kvällen. Men en kille som var ute och rökte hjälpte mig hitta honom, han hade sagt åt honom att köra fingarna i halsen, så han nyktrade till. Vi gick runt hörnan och såg honom, denna gången, vinglandes ned för en gränd och lade sig på en massa flyttpallar fullt med skräp, och däckade någon minut. Men jag skrek på honom, och sprang efter honom. Då börjar han springa!

Det tyckte han var jätteroligt, att springa iväg när jag sprang efter honom, han sprang flera varv runt Biljard, eller mest fram och tillbaks i tjugo minuter. Han tappade skorna och trillade omkull när han skulle ta upp en spänn, som han tappat på marken. Vi hjälpte honom, och han insisterade att han kom in igen, så vi låtsades att han skulle in på Biljard igen, och han andre snubben var vakten, och bad om hans legitimation, så langar han fram mobilen! Hahaha. Fan vad jag garvade. Men efter ett tag blev jag trött på honom, jag försökte hjälpa honom men han sprang runt och stretade emot och sa att han skulle skalla mig, så till slut så jag "Vet du vad? Fuck you, jag skiter i vilket", eller något, och gick in.

Jag fick springa ifrån min dryck, som jag senare halsade i mig. Sen fick jag lite cider av Anna, och de lyfte på sig och jag undrade vad som hände nu. Så vi bestämde oss att hänga med, de skulle till Subway. Så jag fick halsa den med. Vi träffade på Macke, som nu tagit hand om Jouni tydligen, han mådde inte bra. (Nähe?). Han vinglade galet mycket och Emelie försökte hjälpa honom gå men han sprang ut på vägen. Hon försökte få honom att krama henne, så han inte skulle springa iväg, men han sprang över. Sen vinglade han galet mycket på väg in mot stan, och macke sa "Jouni, lugna dig, du vill väl inte hamna i fyllecell. Du hamnar i fyllecell om polisen tar dig" och Jouni replikerade med "Jag skallar dem" (polisen). Vi tog oss sakta in mot stan, men Jouni vinglade rätt in i en buske och vi fick hjälpa honom upp, sen minns jag inte riktigt omständigheterna men han spottade i alla fall på macke, som blev rejält sur och gick iväg (men kom senare igen). Vi fick turas om att hålla koll på honom, det bara blev så, utan att någon bestämde det, eftersom man tröttnade på honom efter ett tag, så någon annan fick ta över. Man fick försöka snacka vett i honom, men han ville gå själv (trots att han nyligen hade krossat större delen av växterna i en rabatt). Sen satte han sig på ett par ställen och vi fick försöka övertala honom att följa med. Mig bad han bara dra åt helvete.

Okejdå, skitsamma. Emelie fick med honom, på nåt mirakulöst sätt, men jag och Jocke tröttnade och var egentligen inte hungriga, så vi gick tillbaka till Biljard istället. Då var vi ungefär vid stora torg, halvvägs till Subway. Det hade tagit typ en halvtimme. Normalt sett tar det 5 minuter, för er som inte känner till Kristianstad. Så vi gick tillbaka till Biljard, och hängde med några gamla polare till Jocke. Jag satt tyst mest och drack min Jack'n'coke, som jag beställt. Lyssnade lite halvt men inflikade rätt lite. Så jag fick senare smeknamnet "bihanget". Haha. Vi drog hur som helst till Kebabmaster, käkade kebab och lyssnade på högljudda medelåldersmänniskor som trodde de va 20, gapa och skrika. De var tydligen också från Fjälkinge, som Jocke och hans kompis(ar?). Jag var omringad, haha.

Sen satt vi lite på nån pub brevid, Valvet, tror jag det var. Stämningen var bra där, de hade nån Jack Daniels tavla hängades och långhåriga människor springades omkring me piercings och grejer och det spelades System Of A Down, bland annat, på hög volym ur högtalarna. Jag fick veta att det var rättså dyrt där, så jag föredrar Biljard. Samma känsla, men billigare dricka. Jag satt tyst där med, för det mesta och det var där jag fick namnet Bihanget, tror jag. Jag kände ingen ju, vad skulle jag säga? Jag hade inget intressant att säga, och alkohol gör mig trött och inåtvänd ibland. Ganska ofta, faktiskt. Vilket suger, för jag är inåtvänd och tyst annars också. Men när jag är i sällskap jag känner mig bekväm i kan jag flippa ur helt. Men jag är för blyg för att prata i ett gäng med människor jag inte känner (utom Jocke.). Det suger att vara blyg. Jag blir aldrig sedd, eller ihågkommen. Jag är där. Ett bihang.

Men förövrigt var det en ganska rolig kväll, jag skrattade en del, för Jouni var rätt underhållande när det inte var min tur att hålla koll på honom. Jag skulle inte dricka så mycket, men lyckades ändå vakna med en seg känsla i hjärnan, det kändes att jag varit ute, samt uppe till halv fem, eftersom jag drack kaffe vid tre. Nåja. Nu får man snart göra vid sig, dagen försvinner som vanligt, när man lever på natten. Om tre timmar ska jag nämligen till Malmöfestivalen!

Ha det bra och:

1 kommentar:

Eriiiiika sa...

Du kan väl skriva ditt namn när du kommenterar mig ;)

Och jadu...konstiga kompisar har du hehe. Det roliga var att när du skrev att jouni sluddrade, tänkte jag "hur fan kan det låta, för han sluddrar väl redan vid nyktert tillstånd?" heheheheh.